VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

În weekend, pompierii au intervenit în 33 de situații de risc

În ultimele 48 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost solicitați pentru a interveni în 33 situații de risc. IGSU îndeamnă populația să respecte regulile de siguranță în perioada sărbătorilor de iarnă.

Un caz în care a fost necesar ajutorul pompierilor a fost înregistrat noaptea, pe data de 26 decembrie în municipiul Bălți. Aici, pompierii din nordul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu izbucnit într-un apartament de pe strada Alexandru cel Bun.

Potrivit primelor informații, flăcările au cuprins o odaie din interiorul locuinței. Imediat, la fața locului au fost trimise trei echipe de salvatori și pompieri. Ajunși la destinație, angajații Inspectoratului au stabilit că ard mai multe bunuri materiale din interiorul apartamentului cu suprafața de circa 32 m2.

Salvatorii au evacuat din locuință proprietara, o femeie în vârstă de 70 de ani, care a avut de suferit în urma intoxicației cu produsele de ardere și fum. Ulterior, aceasta a fost preluată de serviciului de asistență medicală urgență și transportată la spitalului municipal, pentru îngrijiri de rigoare.

Totodată, pompierii au evacuat de urgență 21 de persoane din scara blocului, care riscau să se intoxice cu fumul dens. Persoanele evacuate nu au avut de suferit, iar la moment acestea se află în siguranță. Incendiul a fost lichidat iar auza și circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști.

Un alt caz, în care a fost necesară intervenția salvatorilor a avut loc în după amiaza zilei de 25 decembrie în parcul Valea Morilor, municipiul Chișinău. Un minor de 14 ani a fost salvat de la înec de salvamarii Stației de salvare pe apă din parcul Valea Morilor.

Potrivit IGSU, băiatul din imprudență a alunecat și a căzut în apa lacului. Angajații Stației de Salvare au observat incidentul și au reacționat imediat. Copilul, viu și nevătămat a fost scos la mal, de îngrijiri medicale nu a avut nevoie.

Un caz de intoxicație cu monoxid de carbon a fost înregistrat pe data de 25 decembrie în localitatea Costuleni, raionul Ungheni. Un băiat în vârstă de 12 ani s-ar fi intoxicat cu gazul emanat de la soba de încălzit. La fața locului a ajuns un echipaj al serviciul de asistență medicală urgență. Minorul a fost transportat la spitalul raional pentru îngrijiri de rigoare. La moment starea acestui este stabilă. Alte circumstanțe urmează a fi stabilite.

În perioada sărbătorilor de iarnă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de siguranță, pentru a nu pune în pericol viața lor și a celor apropiați.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.