VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comisia Pre-Vetting: Un candidat al Guvernului la funcția de membru în CSP s-a retras din concurs

Candidatul Guvernului la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor, Radu Mîrza, s-a retras din concurs. Despre aceasta anunță Comisia Pre-Vetting, care precizează că retragerea a condus la nepromovarea evaluării.

Decizia Comisiei a fost comunicată atât candidatului Radu Mîrza, cât și Guvernului, instituția responsabilă de organizarea concursului în acest caz. Informația privind rezultatul evaluării a fost publicată pe pagina web a Comisiei. Dacă candidatul nu va notifica Comisia că se opune publicării deciziei în următoarele 48 de ore, decizia va fi plasată pe pagina web a Comisiei, în formă depersonalizată. Decizia este cu drept de atac și poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 5 zile din data recepționării”, anunță Comisia Pre-Vetting.

Menționăm că potrivit legii, retragerea din concurs a unui candidat după ce instituția responsabilă de organizarea alegerilor sau a concursului transmite lista cu candidați către Comisie echivalează cu nepromovarea evaluării, indiferent de motivul invocat de candidat.

După retragerea lui Radu Mîrza, Mihail Sorbala, conferențiar universitar la Catedra Drept Public a Facultății de Drept de la ULIM, rămâne singurul reprezentant al societății civile selectat de Guvern pentru suplinirea funcției vacante de membru al CSP.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.