VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

COVID-19 nu a dispărut! ANSP: În septembrie au fost înregistrate 3144 de cazuri

Pe parcursul lunii septembrie au fost înregistrate 3144 de cazuri de COVID-19 cu o creștere de circa 6 ori comparativ cu luna august și o descreștere de 4 ori față de luna septembrie a anului precedent, informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).

În Republica Moldova, în săptămâna trecută au fost înregistrate 839 de cazuri de COVID-19. Potrivit ANSP, numărul de infectări în rândul copiilor până la 14 ani, în luna septembrie, este de 444 de cazuri comparativ cu 64 de cazuri în luna august.

Totodată, au fost înregistrate trei cazuri de deces, mortalitatea pe parcursul lunii menționate fiind de 0,1 decese la 100 mii populație, în creștere de 3 ori comparativ cu luna august.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, în regiunea europeană, se evidențiază circulația diferitor variante ale tulpinilor virusului SARS-CoV-2, inclusiv a variantelor recombinate EG 5.1.3, EG 5.1.1 și EG 5.1.

Specialiștii atrag atenția că COVID-19 nu a dispărut! Având în vedere începerea sezonului gripal, colectivitățile de copii în instituțiile de educație timpurie și învățământ, Agenția Națională pentru Sănătate Publică recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor.

Printre acestea: păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor și igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febra, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare).

ANSP susține că vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces. Ca și în sezonul gripal precedent, este recomandată vaccinarea concomitentă împotriva gripei și a infecției COVID-19.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.