VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comisia Europeană va cere începerea negocierilor de aderare cu R. Moldova până la sfârșitul lunii iunie, scrie Financial Times

Comisia Europeană urmează să ceară începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina deja până la sfârșitul lunii iunie anunță Financial Times.

Potrivit surselor publicației, Comisia încearcă să grăbească deschiderea negocierilor până când președinția rotativă a UE va trece la Ungaria, care se opune integrării în UE a Ucrainei.

Amintim, și Cristina Gherasimov susține că autoritățile de la Chișinău au avansat pe multe capitole, inclusiv în domeniul justiției și că până în 1 iulie ar putea avea loc prima reuniune de deschidere a negocierilor.

Republica Moldova și Ucraina au obținut statut de țară candidat în vara anului 2022, iar în 2023 s-a decis că cele două state sunt gata să înceapă negocierile de aderare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.