VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parcursul european al R. Moldova, abordat de Klaus Iohannis la o întrevedere cu ambasadorii statelor UE de la București

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere cu ambasadorii țărilor UE acreditați la București, acolo unde a vorbit despre „eforturile semnificative de reformă” realizate atât de R. Moldova, cât și de Ucraina, în circumstanţe extrem de dificile. Liderul de la Cotroceni a pledat pentru continuarea procesului de aderare cu aceste state şi pentru organizarea până la finele semestrului Preşedinţiei belgiene a conferinţelor interguvernamentale de deschidere a negocierilor cu Moldova și Ucraina.

În cadrul întrevederii cu diplomații, președintele Iohannis a vorbit și despre alte aspecte ale parcursului european al Republicii Moldova.

Întrevederea cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la Bucureşti a avut loc cu prilejul încheierii, la sfârşitul lunii iunie, a mandatului Preşedinției belgiene a Consiliului UE.

Au mai fost discutate teme de actualitate de pe agenda europeană, în perspectiva alegerilor care se desfăşoară la nivel european în perioada 6 – 9 iunie şi a reuniunilor viitoare ale Consiliului European din luna iunie.

De asemenea, Iohannis a pledat pentru obținerea unui consens la nivel european asupra priorităților viitoare ale UE, respectiv adoptarea Agendei Strategice post-2024, până la sfârşitul acestei luni.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.