VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comisia Electorală Centrală are un membru nou: Cine este Mircea Catîrău

Comisia Electorală Centrală are un membru nou. Este vorba despre Mircea Catîrău, care a depus jurământul în fața deputaților. 

Candidatura lui Mircea Catîrău a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, după ce Alexandr Berlinschii și-a dat demisia din această funcție.

Mircea Catîrău a absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și are experiență de muncă în serviciul public. Acesta a activat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și la Ministerul Finanțelor, unde, până în prezent, a fost șef adjunct al Direcției coordonare politici publice.

Mircea Catîrău a fost numit în funcția de membru al CEC până la expirarea actualului mandat al Comisiei.

Potrivit legislației, Comisia Electorală Centrală este constituită din nouă membri, iar opt dintre ei sunt desemnați de Parlament, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.