VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Vindea” certificate medicale cu sume de până la 1.000 de lei: Un angajat al Centrului de Sănătate Cantemir, cercetat de CNA

Un angajat al Centrului de Sănătate Cantemir este documentat în cadrul unui dosar de trafic de influență. Potrivit CNA, acesta pretindea sistematic a mijloace financiare ilicite pentru perfectarea certificatelor medicale fără prezența fizică a solicitanților.

Potrivit probelor acumulate, secretarul Comisiei consultative a spitalului ar fi susținut că are influență asupra unor membri ai comisiei medicale, care eliberează certificate candidaților la obținerea permiselor auto, și că îi poate determina să perfecteze actele necesare fără prezența fizică a persoanelor.

Astfel, în perioada documentării, au fost constatate mai multe episoade de pretindere și primire a mijloacelor financiare ilicite de către bănuit, sumele primite pentru un certificat medical fiind de până la 1000 de lei.

Ofițerii CNA au efectuat percheziții la domiciliul și biroul bănuitului, de unde au fost ridicate mijloace bănești și alte probe relevante pentru cauză.

În prezent, lucrătorul medical este cercetat în stare de libertate.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.