VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

România a redus taxa pe importurile și exporturile de energie electrică către Moldova și Ucraina

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) din România a redus taxa pe importurile și exporturile de energie electrică din și către Republica Moldova și Ucraina.

Potrivit profit.ro, tariful a fost redus cu 6,66% de la 1 iulie 2024, de la 3 la 2,8 euro/MWh plus TVA.

Începând din septembrie 2022, tariful reglementat pentru schimburile de energie electrică cu țările perimetrice a fost majorat masiv, mai întâi de la 0,6 la 1,2 euro/MWh plus TVA, iar apoi la 3 euro/MWh plus TVA.

Schimburile de energie electrică cu Republica Moldova și Ucraina s-au intensificat după ce cele două sisteme energetice vecine s-au desprins de cel al Rusiei și s-au sincronizat de urgență la rețeaua interconectată a Europei continentale în martie 2022, la mai puțin de o lună după startul agresiunii militare a Kremlinului.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.