VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comentator politic: PAS trebuie să înțeleagă că guvernarea unei țări e un efort comun

Trebuie să existe dialog între opoziție și guvernare, iar reforma justiției trebuia dezbătură pe o platformă cât mai extinsă. Opinia aparține comentatorului politic, Alexei Tulbure, potrivit căruia partidul de guvernare s-a izolat complet de restul clasei politice, iar cele mai importante decizii sunt luate netransparent.

Comentatorul Alexei Tulbure spune că reforma justiției trebuia să fie subiectul în jurul căruia PAS avea posibilitatea să unească întreaga societate și clasă politică, notează IPN. Potrivit lui, procesul de evaluare extraordinară a judecătorilor și procurorilor trebuia să înceapă doar în urma unui consens larg în societate.

„PAS trebuie să înțeleagă că guvernarea unei țări este o muncă în comun, la care toată lumea participă, începând de la guvernare, opoziție, societate civilă. E nevoie de dialog între guvernare și opoziție. Cât mai multă lume trebuie să participe la discuții. Reforma justiției trebuia să se dezbată pe o platformă comună. La selectarea procurorilor, punctul meu de vedere este că trebuie să se ia în considerare reputația publică a oamenilor”, a spus Alexei Tulbure în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Comentatorul a criticat situația creată în jurul concursului pentru șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), menționând că unele persoane nici nu meritau să se regăsească în lista potențialilor candidați.

„În fruntea PCCOCS trebuie să fie un om în privința căruia nu sunt întrebări. Eugen Rurac a lucrat cu Viorel Morari, iar Morari e simbolul corupției în procuratură. Rurac a falsificat dosare, în privința lui Lucinschi junior, Rurac a fost văzut într-o mașină de 100 de mii de euro. Un ofițer care luptă cu corupția în cadrul CNA cu mașină pe care n-o poate cumpăra măcar 100 de ani lucrând la stat, iar el toată viața a lucrat la stat. Asta e reputația lui Eugen Rurac, el nici nu trebuia să fie selectat pentru concurs. Asta se întâmplă la un an jumătate de la schimbarea puterii. Noi am crezut că aceste practici au rămas în trecut, dar ele sunt prezente. Percepția oamenilor este că nu s-a schimbat nimic. Cetățeanul nu vede schimbări palpabile. Ele, probabil, sunt undeva la nivel legislativ”, a mai spus Alexei Tulbure.

Concursul pentru funcția de șef PCCOCS a fost anulat după ce membrii comisiei de preselecție a candidaților și-au dat demisia in corpore, iar unul dintre candidați – Eugen Rurac, s-a retras din cursă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.