VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CNAM a acumulat în luna ianuarie venituri de aproape 670 de milioane de lei: Câți bani provin din polițele de asigurare

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în prima lună a anului 2024, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de aproape 670 de milioane de lei.

Potrivit CNAM, acumulările au fost în creştere cu peste 55 de milioane sau cu 9% faţă de perioada similară a anului 2023.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de 600,5 milioane de lei, cu aproape 67 milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de circa 55 de milioane de lei, în descreștere cu 7,2 milioane comparativ cu prima lună a anului trecut”, precizează CNAM.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au constituit peste 14,5 milioane de lei, cu circa 4,5 milioane mai puțin faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Totodată, în prima lună a anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste un miliard 33 de milioane de lei, bani transferaţi în cea mai mare parte prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale compensate, oferite în ianuarie 2024, este cu peste 31 de milioane de lei mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.