VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean: Din punct de vedere militar, Rusia nu poate ajunge în R. Moldova. Am reușit să ne aliniem perfect la obiectivul de pace și securitate

„Din punct de vedere militar, Rusia nu poate să ajungă în R. Moldova”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul evenimentului misiunii de afaceri a companiilor din România organizată de Camera de Comerț Americană din Moldova (AmCham) în parteneriat cu AmCham România și cu sprijinul Ambasadei SUA.

Din punct de vedere militar Rusia nu poate să ajungă în R. Moldova. Chiar și Ucraina, dar și state aliate ale NATO și-au consolidat suficient capacitățile de apărare antiaeriană în zonă pentru a nu admite că în R. Moldova se escaladează militar. În același timp, R. Moldova a reușit să alinieze perfect la obiectivul de pace și securitate, cei din stânga Nistrului, corespunzător. Vedem că și contractul pe energia electrică s-a semnat pe o perspectivă de 13 luni, iar asta ne demonstrează că cei din stânga Nistrului înțeleg care sunt perspectivele pe termen lung. Mai există un lucru pe care îl observăm și acesta este o accentuare a ritmului de creștere a exporturilor companiilor din stânga Nistrului în UE. Tactica Guvernului este să integrăm gradual oamenii și companiile din stânga Nistrului în spațiul economic și fiscal al R. Moldova și lucrul acesta deja este vizibil. În prezent avem tot mai mulți cetățeni al R. Moldova care locuiesc în stânga Nistrului, dar fac naveta și lucrează în dreapta Nistrului și sunt beneficiarii serviciilor sociale oferite de Chișinău. Noi vedem această reintegrare graduală și corespunzător, asta dă încredere că integrarea la un moment dat se va întâmpla natural”, a declarat Dorin Recean.

Totodată, premierul a subliniat că pe parcursul anilor 2022-2023 R. Moldova a demonstrat că și-a consolidat capacitățile de menținere a ordinii publice și de asigurare a securității.

„Toate aceste provocări nu a făcut Guvernului imposibilă avansarea ritmică pe cele 33 de capitole de negociere și iată avem decizia din decembrie, care ne ancorează și mai mult și politic și economic și din perspectiva securității în spațiul european.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.