VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

CNA prezintă detalii privind descinderile de la Comrat: Ce urmează

Ofițerii Centrului Național Anticorupție, în comun cu Procuratura Anticorupție și Inspectoratul Național de Investigații la Comrat, au efectuat ieri, 16 mai, percheziții la Comrat în cadrul cauzei penale pornită pe fapte de finanțare ilegală a unei formațiuni politice și coruperea alegătorilor.

Într-un comunicat remis presei, CNA subliniază că „a obținut probe relevante pentru această cauză și sunt în prezent în curs de examinare”.

În cadrul măsurilor speciale de investigații, s-a conturat bănuiala rezonabilă că în listele electorale ar fi persoane care, la momentul scrutinului, s-ar fi aflat în afara țării noastre, deci nu puteau să participe fizic la alegeri, dar și persoane decedate. Pentru a verifica această informație, a fost necesară ridicarea listelor electorale”, explică CNA.

Totodată, instituția informează că astăzi, ofițerul de urmărire penală, sub conducerea procurorului de caz, a solicitat reprezentantului Comisiei Electorale Centrale a UTA Găgăuzia să se prezinte la sediul CNA pentru procedura de desigilare a cutiilor cu listele electorale, ridicate ieri.

Este o acțiune procesuală care urmează să se desfășoare în prezența avocatului reprezentantului CEC și care este filmată, cu atașarea înregistrării la dosar. A fost contactat reprezentantul CEC și avocatul acestuia pentru astăzi, dar am fost informați că aceștia sunt disponibili de a participa la acțiunea procesuală vineri, 19 mai. Precizăm că, după desigilarea cutiilor cu listele electorale, ofițerul de urmărire penală urmează să facă copii ale acestora și să asigure transmiterea listelor în original la Judecătoria Comrat”, mai precizează instituția.

Menționăm că potrivit CNA, printre alegătorii care și-au manifestat votul în favoarea candidatului Guțul Evghenia se numără persoane care se află peste hotarele Republicii Moldova și persoane decedate. Amintim că membrii autorității electorale de la Comrat au fost citați pentru joi, 18 mai, la CNA pentru a-și oferi explicații referitor la hotărârea instituției prin care deputata Marina Tauber a fost acceptată drept reprezentanta candidatei Evghenia Guțul în cadrul campaniei.

Primele percheziții ale poliției și ofițerilor CNA în cadrul coruperii alegătorilor din Găgăuzia au avut loc în data de 7 mai. În cauza penală sunt vizați candidatul Partidului Șor și activiști din staff-ul campaniei.

Citește și: VIDEO/ Proteste la Comrat. Adunarea Populară a Găgăuziei a adoptat o declarație prin care susține decizia CEC de validare a alegerilor

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.