VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Clienții ”Termoelectrica” au beneficiat de compensații în valoare de 800 mil. de lei

Consumatorii, conectați la rețelele Întreprinderii ”Termoelectrica”, au beneficiat în sezonul rece de compensații în valoare de 808 milioane de lei. Ajutoarele din partea bugetului de stat au fost oferite în perioada noiembrie 2022-martie 2023 pentru aproximativ 200 de mii de locuințe.

Potrivit SA ”Termoelectrica”, în luna martie a fost alocată din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice cea mai mare parte a compensațiilor, în valoare de 223 mil. lei, ceea ce reprezintă o compensare a plăților de 47% la facturile emise pentru consumul de energie termică.

Majoritatea consumatorilor ”Termoelectrica” au fost încadrați în categoria de vulnerabilitate foarte ridicată, ceea ce înseamnă că aproximativ 103 mii de apartamente au achitat pentru energia termică un tarif de 1.450 lei/Gcal.

Întreprinderea amintește și în sezonul 2021-2022 consumatorii au beneficiat de compensații în valoare de 524 de milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.