VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cinci spitale din Moldova vor beneficia de dispozitive medicale achiziționate din grantul japonez în valoare de 8 milioane de euro

Cinci instituții medico-sanitare publice (IMSP) din Republica Moldova vor beneficia de dispozitive medicale care vor fi achiziționate din asistența financiară nerambursabilă oferită de Guvernul Japoniei, în valoare de un miliard de yeni (cca 8 milioane de euro). 

Parlamentul urmează să ratifice Acordul dintre Guvernele celor două țări privind implementarea Programului de consolidare a sistemului medical, care a fost semnat la Chișinău pe 17 august 2022.

În cadrul ședinței de astăzi, Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul la proiectul de lege pentru ratificarea acordului. 

Dispozitivele medicale vor fi destinate Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutului Mamei și Copilului, Institutului Oncologic, Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, care acordă asistență medicală unui număr mare de pacienți, inclusiv refugiaților din Ucraina.

Perioada de implementare a Acordului de grant este până la 31 august 2026, dar poate fi extinsă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.