VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

China, noi accelerări pe piața vânzărilor auto

Clasamentul mondial al producătorilor auto, oferă în acest an surprize mai puțin așteptate. Chinezii de la BYD au depășit Mercedes-Benz și BMW și a devenit lider pe piața chineză, iar producătorii auto consacrați din Europa și SUA nu îi mai fac față asaltului.

Clasamentul mondial al vânzărilor de mașini din prima jumătate a lui 2023 are în continuare pe prima poziție grupul nipon Toyota Motor, care a comercializat în perioada ianuarie – iunie 2023 peste 5,41 milioane de automobile.

Pe locul 2 se află grupul german Volkswagen AG, cu 4,37 milioane, în timp ce poziția a treia este ocupată de grupul coreean Hyundai-Kia cu 3,65 milioane de vehicule.

Pe următoarele două poziții se află, la egalitate, Alianța Renault – Nissan – Mitsubishi și grupul Stellantis, ambele cu 3,2 milioane de mașini. În clasament urmează, în ordine, americanii de la General Motors (GM), Ford Motor Co., Honda, Suzuki și BYD.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.