VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 612. Zelenski va prezenta un plan de încheiere a războiului la o reuniune din Malta

Update: La Malta începe azi cea de-a treia rundă de negocieri de pace inițiată de Ucraina. Se așteaptă ca, în timpul discuțiilor cu ușile închise, președintele ucrainean Volodimir Zelenski să prezinte planul său în 10 puncte pentru a pune capăt războiului. Planul de pace cere Rusiei să își retragă toate trupele din Ucraina, inclusiv din Crimeea, care a fost anexată în 2014.

Șeful biroului președintelui ucrainean, Andrei Ermak, a declarat că reuniunea transmite un semnal puternic privind menținerea unității în jurul Ucrainei. Potrivit acestuia, discuțiile din cadrul reuniunii se vor axa pe cinci subiecte principale – securitatea alimentară, securitatea energetică, securitatea nucleară, problemele umanitare și restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei.

La summitul de două zile de la Malta vor participa reprezentanți din peste 50 de țări – consilieri politici și de securitate națională, precum și angajați ai organizațiilor internaționale.

Forțele Armate ale Ucrainei susțin că au provocat pagube majore tancurilor și transportoare blindate rusești în luptele din apropierea localității Avdiivka. Unitățile ucrainene au respins 15 atacuri inamice în direcția Avdiivka, iar trupele rusești au suferit pierderi semnificative, se arată într-un raport al Kievului, potrivit Ukrinform.

„În zona de responsabilitate a grupului operativ-strategic de trupe Tavria din direcția Avdiivka, ocupanții continuă să încerce să încercuiască Avdiivka, dar soldații noștri mențin ferm apărarea, provocând pierderi semnificative inamicului. Acțiunile ofensive ale inamicului au eșuat în zonele Stepove, Avdiivka și Pervomayske din regiunea Donețk, unde forțele de apărare au respins 15 atacuri inamice”, se arată în raport.

De asemenea, armata ucraineană susține că rușii încearcă fără succes să atace în direcția Bahmut.

„În direcția Bahmut, inamicul a încercat fără succes să refacă poziția pierdută lângă Andriyivka, unde apărătorii noștri au respins cinci atacuri inamice. Forțele de apărare ale Ucrainei își continuă operațiunile de asalt la sud de Bahmut, regiunea Donețk, provocând pierderi de oameni și echipamente inamicului și obținând un punct de sprijin în limitele obținute”, mai transmite Statul Major al Forțelor Ucrainene.

Între timp, în ultimele 24 de ore, soldații ucraineni au reușit să avanseze și să treacă pe malul stâng al Niprului, în regiunea Herson. Pe de alt parte, rușii au atacat regiunea Dnepropetrovsk cu patru rachete de croazieră Iskander. Lansările au fost efectuate din zona Djankoi din Crimeea.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.