VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

China facilitează obținerea vizelor pentru americani şi ridică vizele pentru unele state europene

China va simplifica cererile de viză pentru turiştii din Statele Unite începând cu 1 ianuarie, reducând numărul de documente necesare, potrivit unui anunţ publicat vineri pe site-ul ambasadei chineze la Washington. Anterior, Beijingul a deschis calea pentru ca deţinătorii de paşapoarte din Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Malaezia să viziteze ţara fără a fi nevoie de solicitarea unei vize, începând cu 1 decembrie, relatează Reuters, citată de news.ro.

Aceste măsuri luate de Beijing sunt puse pe seama dorinţei Chinei de a-şi revigora turismul şi de a stimula a doua cea mai mare economie a lumii, după căderea suferită în timpul pandemiei de COVID-19.

Astfel, solicitanţii de vize turistice din SUA nu vor mai fi nevoiţi să prezinte rezervările pentru biletele de avion, rezervările pentru hotel sau o scrisoare de invitaţie, se arată în anunţul ambasadei chineze. 

Anterior, Beijingul a deschis calea pentru ca deţinătorii de paşapoarte din Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Malaezia să viziteze ţara fără vize începând cu 1 decembrie. Tratamentul fără vize va dura 12 luni, timp în care turiştii din aceste şase ţări pot vizita China pentru o perioadă de până la 15 zile.

De asemenea, în noiembrie, China şi-a extins politica de tranzit fără vize pentru 54 de ţări.

Numărul de turişti care au sosit în ţară a scăzut vertiginos în timpul pandemiei din cauza politicilor stricte de control al COVID.

Zborurile internaţionale către China au crescut de când Beijingul a renunţat la restricţiile COVID, în urmă cu un an, dar sunt încă la doar 60% din nivelurile din 2019.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.