VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Cheltuielile pentru încălzirea edificiilor guvernamentale vor scădea din 2024

Clădirile autorităților centrale, care nu corespund cerințelor minime de performanță, vor fi renovate pentru o eficiență energetică mai bună și pentru a reduce din cheltuielile pentru încălzirea edificiilor în sezonul rece.

Un proiect în acest sens a fost adoptat astăzi de Parlament. Astfel, de anul viitor, clădirile autorităților centrale, care au o suprafață de peste 250 de metri pătrați și nu îndeplinesc cerințele minime de performanță energetică, vor fi renovate și suspuse procesului de anvelopare. Estimările arată că vor fi necesare cheltuieli ce variază între 27 și 32 de milioane de lei.

Totodată, potrivit documentului, Guvernul va avea obligația să întreprindă eforturile necesare ca să genereze economii de cel puțin 0,8% din valoarea medie a consumului final de energie înregistrat între anii 2019 și 2022.

De asemenea, va fi creat Sistemul Național Integrat în domeniul eficienței energetice, prin intermediul căruia va fi monitorizată utilizarea energiei și apei, dar și costurile aferente clădirilor publice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.