VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Marea finală a concursului Eurovision 2023: Numărul, sub care va evolua interpretul Pasha Parfeni

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2023, interpretul Pasha Parfeni, va urca pe scenă cu numărul 18 în finala concursului. Artistul va fi urmat pe scenă de reprezentanții Ucrainei.

Potrivit Eurovision.tv marea finală a concursului va avea loc sâmbătă, 13 mai.

De menționat că pe scenă vor urca artiști din 26 de țări.

Interpretul Pasha Parfeni în cadrul primei semifinale, care a avut loc pe 9 mai la Liverpool s-a clasat pe locul 2 printre cele 15 țări participante.

EBU
Sursa: EBU

Din cauza războiului declanșat de Rusia, Marea Britanie organizează Eurovision 2023 în numele Ucrainei, care a câștigat anul trecut concursul cu piesa „Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra.

Pasha Parfeni a mai participat la Eurovision în anul 2012, la Baku, cu piesa „Lăutar”. La Marea Finală din capitala azeră a ocupat locul 11 dintr-un totalul de 26 de participanţi.

Republica Moldova participă la Eurovision Song Contest din anul 2005. Cel mai bun rezultat obţinut a fost locul 3, în anul 2017, de către trupa SunStroke Project, cu melodia „Hey, Mamma!”. Anul trecut țara a fost reprezentată la concurs de Formația „Zdob și Zdub” și Orchestra fraților Advahov, piesa „Trenulețul” clasându-se pe locul șapte.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.