VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Cererea avocaților, respinsă: Ex-președintele Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu

Fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită, rămâne în arest la domiciliu până pe 20 noiembrie 2022.

În cadrul ședinței de judecată care a avut loc astăzi la Curtea Supremă de Justiție, magistrații au respins cererea avocaților de eliberare a fostului președinte al țării.

După ședință, Igor Dodon, a ieșit în fața mulțimii adunate în fața CSJ pentru a-l susține pe acesta.

Stimați prieteni, vă mulțumesc că ați stat până la această oră. Cu regret s-a menținut arestul până pe data de 20 noiembrie. Asta înseamnă că oponenții noștri se tem, iar noi suntem pe drumul cel corect. Trebuie să ne ținem împreună și să luptăm. Vă promit că voi fi alături de voi. Vom lupta până la urmă”, a declarat acesta în fața muțimii.

Socialistul Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită. Dodon respinge şi acuzaţiile formulate în acest dosar drept motivate politic.

Pe 18 august, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au admis joi, 18 august, demersul procurorilor anticorupție și au dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile în privinţa fostului preşedinte al R. Moldova, Igor Dodon.

Pe 16 august, la demersul procurorilor anticorupție cu autorizarea judecătorului de instrucție au fost puse sub sechestru 2 145 000 lei, depistate și ridicate în rezultatul perchezițiilor efectuate la 24 mai.

Pe 24 mai, fostul șef de stat, socialistul Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, după ce, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM. Descinderile au avut loc în baza unor bănuieli de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.