VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cele trei forțe de opoziție din Polonia au obținut majoritatea în Parlament

Rezultate oficiale ale alegerilor de duminică din Polonia arată că trei partide de opoziție, care au promis să restabilească standardele democratice în Polonia, au obținut peste 54% din voturi, ceea ce le oferă șanse mari de a prelua puterea.

Partidul Lege și Justiție, care a condus țara timp de opt ani, a câștigat puțin peste 35% din voturi și a ocupat primul loc, dar în același timp și-a pierdut majoritatea în parlament.

Chiar dacă rezultatele oficiale confirmă acest scor, Coaliția Civică a lui Donald Tusk (30,7%) și aliații săi, A Treia Cale (14,4%) și Noua Stângă (8,61%), ar putea fi nevoiți să aștepte săptămâni sau chiar luni înainte de a avea ocazia să formeze un guvern, spun experții citați de Reuters.

Președintele Andrzej Duda, un aliat al PiS, a declarat că ar oferi prima șansă partidului câștigător, sugerând că premierul Mateusz Morawiecki sau un alt lider de partid ar avea această oportunitate.

Participarea la urne a fost de 72,9 la sută – o valoare-record în istoria Poloniei, de la schimbarea democratică din urmă cu 34 de ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.