VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cel puțin 41 de persoane au murit în urma unei explozii într-o mină de cărbune din Turcia

Cel puțin 41 de persoane au murit și zeci de oameni sunt în continuare prinși în subteran, după o explozie într-o mină de cărbune din provincia Bartin din nordul Turciei. Autoritățile susțin că 58 de persoane au fost salvate din mină, dar mai mult de zece persoane sunt în continuare blocate în subteran, potrivit Reuters.

Potrivit sursei citate, aproximativ 110 persoane se aflau în mina din districtul Amasra, provincia Bartin, în momentul exploziei care s-a produs vineri, 14 octombrie, iar circa 50 de persoane se aflau la peste 300 de metri adâncime.

„Am numărat 40 de morți în total”, a declarat ministrul de interne Suleyman Soylu la 15 octombrie. În subteran se bănuiește că incendiul este încă activ, conform informațiilor de presă.

Cauza exploziei nu este încă cunoscută, iar procuratura locală a început o anchetă.

Mina din districtul Amasra, provincia Bartin, la Marea Neagră, aparține întreprinderilor de cărbune turcești deținute de stat.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.