VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cel mai mare atac ucrainean de la începutul războiului. Peste 100 de drone au lovit baze navale, rafinării și instalații militare ruse

Ucrainenii au atacat cu peste 100 de drone instalații militare și baze navale din Crimeea. De asemenea, un alt atac major a vizat o rafinărie din sudul Rusiei, ceea ce a dus la o puternică pană de curent în zonă. Ministerul rus al Apărării a transmis că 102 drone au fost interceptate și distruse. Acesta ar fi cel mai puternic atac cu drone al forțelor Kievului de la momentul în care Rusia a declanșat invazia, scrie Kyiv Independent. Dronele ucrainene au atacat mai multe instalații militare din Rusia și Crimeea ocupată, a confirmat pentru Kyiv Independent o sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). Sursa a spus că a fost o operațiune comună desfășurată de SBU și agenția de informații militare a Ucrainei. „Operațiunea de astăzi a demonstrat că rușii nu pot să își protejeze principalele baze navale din Sevastopol și Novorossiysk”, potrivit sursei citate. Ministerul rus al Apărării a susținut duminică dimineață că 102 drone aeriene și șase navale au fost interceptate și distruse și că nu a fost raportată nicio pagubă sau victime. De asemenea, ministerul a anunțat că forţele aeriene ruse au doborât nouă rachete americane ATACMS deasupra Crimeei.

Dronele au vizat bazele navale ale Flotei de la Marea Neagră situate în Sevastopolul ocupat și orașul rusesc Novorossiisk din Ținutul Krasnodar, a spus sursa. Atacul a afectat și o centrală electrică de lângă Sevastopol, ceea ce a dus la întreruperi în alimentarea cu energie electrică. În portul din Novorossiisk și-a adus Moscova flota de la Marea Neagră după o serie de lovituri devastatoare ucrainene, inclusiv un atac cu rachete asupra sediului din Sevastopol din 22 septembrie 2023. Sursa a confirmat și atacul cu dronă asupra rafinăriei de petrol din orașul rus Tuapse, situat pe coasta Rusiei Mării Negre. Ar fi cel mai mare atac cu drone al Ucrainei de la începutul invaziei declanșate de Rusia. Într-un atac anterior, din martie, Kremlinul a pretins că a doborât 65 de drone. O sursă din cadrul serviciilor de informații militare a confirmat pentru Kyiv Independent că agenția a efectuat cu succes un atac cu drone împotriva unei baze petroliere din regiunea Rostov din Rusia, în 15 mai. A doua zi, dronele au lovit unitățile de producție ale companiei ruse de producție de arme de stat „Basalt” din orașul Tula, a declarat sursa pentru Kyiv Independent. Rusia a anunţat o intensificare a atacurilor ucrainene pe teritoriul său după deschiderea unui nou front în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, mai devreme în această lună. Preşedintele Vladimir Putin susţine că Rusia încearcă să creeze o zonă tampon în regiune pentru a se apăra de astfel de atacuri, despre care Moscova susţine că riscă să declanşeze un război mai amplu între Rusia şi Occident dacă Ucraina utilizează arme occidentale. Forţele ruse au cucerit satul Starîţia din regiunea Harkov şi au învins unităţile ucrainene de-a lungul acestui front, inclusiv în regiunea Sumî, a precizat Rusia sâmbătă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.