VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cei trei candidați pentru funcția de procuror general susțin azi proba interviului

Candidații la șefia Procuraturii Generale sunt așteptați la Consiliul Superior al Procurorilor pentru a trece proba interviului. Cei trei candidați, Ion Munteanu, Octavian Iachimovschi și Alexandru Cernei urmează să prezinte și planul de dezvoltare a Procuraturii Generale.

Până a fi propus președintelui pentru numirea în funcție, candidatul care va acumula cel mai mare punctaj, va fi supus testului de integritate etică și financiară. Numirea Procurorului General este una din condițiile pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, transmite Moldova 1.

Amintim, procurorul General Alexandru Stoianoglo a fost suspendat în octombrie 2021 și a fost eliberat din funcție, în septembrie 2023. Până acum, câteva tentative de numire a procurorului general au eșuat.

Ultima dată, a fost cea din 28 februarie, când rezultatele concursului au fost anulate, după ce unul dintre pretendenți a fost depunctat nemotivat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.