VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul Irlandei, în vizită la Chișinău

Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Sean O Fearghail, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 31 mai – 2 iunie 2024. Este prima vizită în țara noastră a unui șef de legislativ de la Dublin în cei 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-irlandeze.

Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Sean O Fearghail, va avea o întrevedere cu șeful legislativului, Igor Grosu. Ulterior, cei doi președinți de parlament vor susține un briefing de presă, preconizat pentru vineri, 31 mai, ora 14:00.

Agenda mai include întrevederi cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, cu membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Irlanda din Parlamentul Republicii Moldova și cu viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe. Discuțiile vor viza agenda europeană a țării noastre și sprijinul oferit de Irlanda în eforturile de aderare la UE, intensificarea dialogului parlamentar dintre Republica Moldova și Irlanda, impulsionarea cooperării comercial-economice.  

Speakerul irlandez va fi însoțit în vizita în Republica Moldova de o delegație de senatori.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.