VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cei doi candidați înscriși în cursa pentru șefia CSM s-au retras din concurs

Desfășurarea concursului cu privire la ocuparea funcției de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost stabilită pentru data de 1 iulie. Asta chiar dacă membrii CSM, Ion Guzun și Vasile Șchiopu, și-au retras candidaturile din concurs, fără a oferi explicații. Aceștia erau singurii candidați care aspirau la acest post, transmite bizlaw.md.

Potrivit Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, președintele CSM este ales prin vot secret, pentru o perioadă de doi ani, cu votul majorității membrilor Consiliului și își exercită activitatea pe bază permanentă. Președintele Consiliului Superior al Magistraturii nu poate fi reales. În absenţa preşedintelui, funcţiile lui sunt exercitate de un membru al Consiliului, numit prin hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii.

În prezent, funcția de președinte interimar al CSM este deținută de Sergiu Caraman.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.