VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEC reamintește despre obligativitatea suspendării din funcțiile publice a candidaților înscriși în cursă

Comisia Electorală Centrală atrage atenția candidaţilor înregistraţi la funcția de primar sau consilier că, în conformitate cu prevederile Codului electoral, din momentul începerii campaniei electorale, aceștia trebuie să-şi suspende activitatea din funcţia publică pe care o deţin. 

Persoanele care cad sub incidența acestor prevederi sunt viceprim-miniștrii, miniștrii și membrii din oficiu ai Guvernului, secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, secretarul general al Parlamentului, secretarul general al Guvernului, secretarii generali adjuncți ai Guvernului, secretarii de stat, secretarii generali ai ministerelor, conducătorii și adjuncții conducătorilor autorităților publice centrale și ai structurilor organizaționale din sfera lor de competență, președinții și vicepreședinții raioanelor, primarii și viceprimarii, pretorii și vicepretorii, secretarii consiliilor locale și ai preturilor și funcționarii/angajații care au obligația de a-și suspenda raporturile de serviciu potrivit normelor juridice speciale.

„Aceste persoane sunt obligate să respecte regimul juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților, precum și alte restricții și limitări prevăzute de normele juridice speciale, inclusiv în scopul prevenirii utilizării ilicite a resurselor administrative în perioada electorală. În cazul în care organul electoral constată că nu a fost suspendat din funcție candidatul care are această obligație, prin hotărâre se anulează înregistrarea concurentului electoral, a candidatului independent sau se exclude candidatul respectiv din lista concurentului electoral”, se arată într-un comunicat al CEC.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.