VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEC atenționează: Astăzi este ultima zi de agitație electorală pentru alegerile locale noi de duminică

Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 14 octombrie curent, este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală pentru alegerile locale noi, care vor avea loc în această duminică, 16 octombrie.

Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei.

În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Menționăm că interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet și pe afișele expuse anterior.

Totodată, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă, de la 750 lei la 1.500 de lei persoanei fizice ori cu amendă de la 1.750 lei la 2.500 de lei, aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau concurentului electoral.

Amintim că pentru alegerile din satul Sălcuța, raionul Căușeni au fost tipărite 3.729 buletine de vot, pentru alegerile din comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia – 1.279, iar pentru comuna Braniște, raionul Râșcani au fost tipărite 1.005 buletine.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.