VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Câțiva membri ai formației de limbă rusă Bi-2, printre care chitaristul și managerul trupei, au primit cetățenia R. Moldova

Câțiva membri ai formației de limbă rusă Bi-2 și membri ai familiilor lor au primit cetățenia R. Moldova. Un decret în acest sens a fost semnat de șefa statului, Maia Sandu.  

 „Țara noastră este deschisă și primitoare pentru oamenii care aleg pacea, care promovează prietenia și respectul dintre popoare. Membrii trupei Bi-2 au început să fie asupriți în Rusia după ce s-au pronunțat împotriva războiului din Ucraina. Republica Moldova protejează demnitatea umană, libertatea de exprimare și solidaritatea cu cei care se află în pericol”, notează Președinția.

Prin urmare, cetățenia a fost acordată chitaristului trupei Maksim Anriușcenko și fiului său, managerului de producție Aleksei Levcenko și familiei sale, managerului trupei, Aleksandra Ovcerenko și Irinei Amimțeva.

Amintim, în luna mai 2023, solistul trupei Egor Bortnik, cunoscut drept Leova, a fost inclus de autoritățile ruse în lista „agenților străini” pentru condamnarea agresiunii Rusiei în Ucraina. De atunci, membrii formației nu mai pot susține concerte în Federația Rusă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.