VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Câți bani au fost alocați din fondul de rezervă al Guvernului pentru deplasarea salvatorilor în Turcia

Pentru deplasarea angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în Turcia din fondul de rezervă al Guvernului au fost alocați 1,4 milioane de lei.

Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri.

Misiunea internațională a salvatorilor moldoveni în Turcia a început pe 6 februarie curent.

Echipa de intervenție la dezastre, formată din 56 de persoane, dotată cu 12 autospeciale de intervenție complet autonome și cu 2 câini de căutare, s-a implicat în lichidarea consecințelor cutremurelor devastatoare.

Oferta de asistență a fost înaintată Republicii Turcia, prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Pe parcursul realizării misiunii internaționale, salvatorii moldoveni au reușit să scoată din ruine viu și nevătămat un băiat în vârsta de 3 ani, după ce acesta s-a aflat în dărâmăturile unui bloc avariat mai mult de 4 zile.

Tot specialiștii moldoveni au efectuat lucrări de evaluare a clădirilor și recuperarea cadavrelor, formând grupuri mixte cu salvatori din Ungaria, Mexic, Olanda și Turcia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.