VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Echipa de salvatori moldoveni plecată în Turcia și-a încheiat misiunea

Misiunea internațională a salvatorilor moldoveni în Turcia s-a încheiat în seara zilei de miercuri, 15 ianuarie. Astfel, potrivit Ministerul Afacerilor Interne (MAI), echipa de intervenție la dezastre a Republicii Moldova, formată din 55 de salvatori, dotată cu 12 autospeciale de intervenție complet autonome și cu 2 câini de căutare, a început deplasarea pe cale terestră spre R. Moldova. Aceasta urmează să ajungă în țară la sfârșitul săptămânii, pe 18 februarie.

„Autoritățile turcești le-au mulțumit salvatorilor moldoveni pentru curajul, devotamentul și sacrificiul depus în activitățile de căutare – salvare pe parcursul a 7 zile de misiune continuă”, se menționează în comunicatul emis de MAI.

Pe parcursul realizării misiunii internaționale, salvatorii moldoveni au reușit să scoată din ruine viu și nevătămat un băiat în vârsta de 3 ani, după ce acesta s-a aflat în dărâmăturile unui bloc avariat mai mult de 4 zile.

Tot specialiștii moldoveni au efectuat lucrări de evaluare a clădirilor și recuperarea cadavrelor, formând grupuri mixte cu salvatori din Ungaria, Mexic, Olanda și Turcia.

Amintim, că echipa USAR Moldova a pornit în misiunea internațională pentru ajutorarea poporului turc pe data de 06 februarie. Activitatea acestora a fost complet autonomă, utilizând un modul specializat de căutare – salvare urbană de sub dărâmături.

Turcia și Siria au fost zguduite de două cutremure devastatoare pe 6 februarie, care au provocat moartea a peste 41 000 de persoane și a lăsat fără adăpost milioane de oameni.

Citește și: FOTO/ Salvatorii moldoveni continuă misiunea în Turcia: „Au fost găsite 4 victime, dintre care 3 decedate”. Peste 21.000 de morți în Turcia și Siria

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.