VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vocea medicului/ Hepatita virală B

Hepatită înseamnă inflamația ficatului. Când ficatul este inflamat sau distrus, funcția acestuia poate fi afectată. Consumul excesiv de alcool, toxinele, unele medicamente sau anumite afecțiuni pot să provoace hepatită. Totuși, hepatita este frecvent provocată de un virus – virusul hepatitei A, virusul hepatitei B sau virusul hepatitei C.

Care sunt diferențe hepatită A-hepatită B-hepatită C? Sunt infecții ale ficatului provocate de trei virusuri diferite. Deși fiecare dintre aceste virusuri determină simptome similare, acestea se răspândesc diferit și afectează în mod diferit ficatul.

Hepatita A este o infecție pe termen scurt, autolimitantă (simptomele dispar pe măsură ce sistemul imun va elimina virusul din organism). Hepatita B și hepatita C pot debuta ca infecții pe termen scurt, însă în unele cazuri virusul rămâne latent în organism și provoacă infecție cronică sau pe termen lung. Există vaccinuri pentru prevenția hepatitei A și a hepatitei B; însă nu există vaccin pentru hepatita C.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.