VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Capul Bisericii Catolice cere interzicerea mamelor surogat

Papa Francisc cere interzicerea maternității surogat, acțiuni ce subminează grav demnitatea femeilor şi a copiilor. Suveranul pontif a invitat comunitatea internaţională să acţioneze pentru a interzice maternitatea surogat, denunţând o „comercializare” a corpului uman.

„Drumul către pace presupune respect pentru viaţă, pentru fiecare viaţă umană, începând cu cea a copilului nenăscut din pântecele mamei, care nu poate fi suprimată şi nici nu poate deveni obiect de comercializare. În acest sens, consider că practica maternităţii surogat este regretabilă, deoarece subminează grav demnitatea femeilor şi a copiilor. Prin urmare, sper că comunitatea internaţională se va angaja să interzică la nivel global această practică”, a declarat Papa Francisc în cadrul unui discurs adresat membrilor corpului diplomatic de la Vatican, scrie digi24.ro.

Biserica Catolică se opune maternităţii surogat, o tehnică de procreare asistată medical constând în implantarea unui embrion în uterul unei mame surogat, care după naştere încredinţează copilul cuplului care a solicitat această procedură. Încă din iunie 2022, papa argentinian a calificat maternitatea surogat drept o „practică inumană”.

În noiembrie 2023, Vaticanul a afirmat că copiii cuplurilor de acelaşi sex, care sunt adoptaţi sau sunt născuţi prin intermediul mamelor surogat, ar putea fi botezaţi.

Majoritatea ţărilor europene interzic maternitatea surogat. Utilizarea mamelor surogat este uneori autorizată sau tolerată atât timp cât nu este remunerată (Belgia, Olanda, Regatul Unit, Canada, Brazilia, Columbia). Maternitatea surogat comercială, adică maternitatea surogat remunerată, este autorizată în anumite state americane.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.