VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Când va fi marcată în R. Moldova Săptămâna Europeană a Sportului

Săptămâna Europeană a Sportului este marcată și în Republica Moldova. În perioada 23-30 septembrie, doritorii sunt îndemnați să se alăture acțiunilor care vin să promoveze modul activ și sănătos de viață și încurajează populația să practice sistematic exercițiul fizic. Genericul acestei mișcări sportive, care reunește milioane de amatori ai unui stil de viață activ din peste 40 de țări, este: #BeActive.

În Republica Moldova Săptămâna Europeană a Sportului se organizează începând cu anul 2018.

Anul acesta, în calitate de ambasadori ai evenimentului BeActive vor vor fi: Tudor Casapu – Haltere, campion olimpic, Barcelona 1992, Anastasia Nichita – Lupte feminine, campioană Europeană și Mondială, Irina Rîngaci – Lupte feminine, campioană Europeană și Mondială, Veaceslav Gojan – Box, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din Beijing 2008, Artiom Levadari – Muay Thai, campion al Jocurilor Europene, Krakow – Malopolska 2023, Serghei Tarnovski – Caiac Canoe, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020, precizează Ministerul Educației și Cercetării, potrivit IPN.

Săptămâna Europeană a Sportului este un program al Uniunii Europene, care a început în 2015, având ca scop promovarea sportului şi activităţii fizice şi se adresează tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă, mediul social sau nivelul de pregătire fizică.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.