VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tranzitul de mărfuri între R. Moldova și Ucraina, mai simplu și mai rapid

Procedura de tranzitare a trenurilor de marfă din și spre Ucraina va fi simplificată. Rada Supremă a Ucrainei a ratificat amendamentele la Acordul dintre Guvernul Ucrainei și Guvernul Republicii Moldova privind transportul feroviar. Despre acesta a anunțat ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, trenurile vor putea trece în tranzit pe tronsonul Etulia – Reni- Giurgiulești fără a fi nevoite să staționeze pentru controale suplimentare.

„Este un pas important care va permite tranzitul mai rapid de mărfuri între Moldova și Ucraina și va impulsiona exportul din și spre porturile Dunării”, a scris Spînu pe pagina sa de Facebook.

În luna aprilie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija și Viceprim-ministrul, Ministrul Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii al Ucrainei, Oleksandr Kubrakov, au semnat Protocolul modificat al Acordului între Republica Moldova și Ucraina cu privire la activitatea transportului feroviar, din 20 martie 1993.

Tratatul intervine cu modificări privind eliminarea controlului autorităților vamale și de frontieră al Ucrainei la stația Reni, vor fi modificate lanțurile logistice, prin redirecționarea transportului de mărfuri de pe segmentul rutier pe cel feroviar. De asemenea, în urma intrării în vigoare a prevederilor, urmează să fie reduse ambuteiajele feroviare sezoniere la stațiile feroviare Galați, Giurgiulești, Reni, Etulia și Basarabeasca, care influențează negativ asupra costului logisticii în perioada recoltei și exportului produselor cerealiere.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.