VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Când și unde își vor putea ridica abonamentele gratuite elevii claselor primare

Primăria Municipiului Chișinău informează că a fost aprobat mecanismul de distribuire a abonamentelor anuale pentru elevii claselor I-IV de la instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II, publice și private din municipiul Chișinău, pentru perioada 2022-2023.

Astfel, potrivit unui comunicat emis de autoritățile municipale, directorii instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclul I și II, publice și private vor repartiza diriginților de clasă abonamentele anuale pentru elevi, ulterior cu repartizarea acestora părinților; vor elibera documente permisive (carnet de elev, certificat/confirmare care atestă statutul de elev al instituției) cu număr și data eliberării, pentru a fi prezentat în transportul public de către elev, la solicitare, odată cu abonamentul; vor solicita, prin demers, abonamente pentru elevii noi veniți în instituție, pe parcursul anului de studii, de peste hotare sau din instituțiile de învățământ din raioanele republicii.

Totodată, în cazul pierderii abonamentului, părintele va depune o declarație pe proprie răspundere către administrația școlii, va raporta incidentul și va solicita înlocuirea abonamentului. Directorul va transmite ulterior cererea către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, iar responsabilii de acolo se vor adresa la Direcția generală transport public și căi de comunicație. Cererile se vor examina pe parcursul a 30 de zile.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.