VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În municipiul Chișinău va fi mărit numărul de troleibuze

Începând cu luna septembrie, pe străzile din Chișinău vor circula mai multe troleibuze. Suplinirea numărului unităților de transport public urmează în contextul în care elevii și studenții revin la studii.

Subiectul a fost discutat la ședința operativă de luni.

Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a declarat că Regia Transport Electric Chișinău urmează să mai scoată la linie peste 50 de troleibuze. Și Parcul Urban de Autobuze va mai adăuga în jur de zece unități de transport în primă etapă, iar în continuare va identifica soluții pentru a face față fluxului de călători.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că sunt planificate achiziții de transport de capacitate mare și mică. Acesta a solicitat un raport cu privire la necesitățile legate de transportul în suburbii. La fel, sunt solicitări de prelungire a rutelor, care urmează să fie examinate.

În context, Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, a reamintit despre faptul că elevii din clasele primare din Chișinău beneficiază de abonamente gratuite pentru a călători în transportul public. Abonamentele urmează să fie recepționate de către directorii de școli de la DGETS și distribuite diriginților, care la rândul său le vor acorda părinților.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.