VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Droguri de peste jumătate de milion de lei, depistate de PCCOCS: Cinci reținuți, printre care și cetățeni ai Ucrainei

În perioada lunilor iunie-august 2022 a fost destructurată activitatea ilicită a unui grup criminal organizat, specializat în distribuirea și comercializarea drogurilor de tip „mephedrone”, „PVP” și „marijuana”, pe întreg teritoriul țării, inclusiv prin intermediul magazinelor online.

Potrivit procurorilor în cadrul acțiunilor de urmărire penală a fost depistată o cantitate totală de aproximativ 9 kg de droguri, plasate în diverse locații din mun. Chișinău, valoarea totală a drogurilor ridicate de oamenii legii, constituind aproximativ 5.500.000 de lei.

”Gruparea a fost documentată pe parcursul a trei luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare și repartizare a rolurilor criminale. Aceștia au creat o schemă prin care aduceau pe cale de contrabandă droguri din Ucraina, fiind introduse prin regiunea raioanelor din sudul Republicii Moldova, care ulterior erau transportate pe teritoriul țării în scopul distribuirii și comercializării în cantități mai mici cu plasarea acestor în ascunzișuri, care ulterior erau preluate de către alte persoane.

Ulterior, drogurile erau comercializate prin intermediul magazinelor online, iar comunicarea între membrii grupului având loc prin intermediul serviciilor de mesagerie, primordial Telegram”, subliniază Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Procurorii subliniază că inițial au fost reținute două persoane, iar urmare a investigațiilor realizate suplimentar au mai fost reținute trei persoane, inclusiv cetățeni ai Ucrainei, în privința cărora fost aplicată arestarea preventivă.

În cadrul urmăririi penale sunt investigate și acțiunile a altor trei persoane, care sunt cercetate în stare de libertate.

Totodată, urmează a fi dispuse investigații în vederea căutării și altor complici implicați în comiterea infracțiunii care la moment se eschivează de organul de urmărire penală.

Așadar, în urma perchezițiilor efectuate, la domiciliile învinuiților au fost depistate și ridicate pe lângă droguri, cântare electronice la scară mică, mijloace bănești cu proveniență neidentificată, telefoane mobile și alte mijloace de comunicare electronică utilizate în activitatea criminală, precum și înscrisuri relevante cazului.

În prezent, investigațiile continuă în scopul identificării și atragerii la răspundere penală și a altor persoane implicate în comiterea infracțiunii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.