VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Burse de 200 de euro pentru studenții moldoveni care vor face stagii în instituțiile statului

Programul de stagii al UE și Guvernului Republicii Moldova este deschis pentru tinerii din toată Moldova. Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks a prezentat proiectul la Universitatea din Cahul, încurajând studenții să aducă schimbarea în instituțiile statului prin implicarea directă. După stagiu, tinerii se pot angaja în ministere și primării fără concurs. Bursele – în valoare de 200 de euro lunar – sunt asigurate de Uniunea Europeană.

Programul comun de stagii UE-Guvernul Republicii Moldova este la cea de-a treia ediție și a fost prezentat la Universitățile din Bălți, Cahul și la Academia de Studii Economice din Chișinău. În câteva zile urmează prezentarea la USM și, online, pentru tinerii din diasporă. Tinerii tentați să devină funcționari publici au posibilitatea de a deveni stagiari în cele două programe similare: cel comun al Uniunii Europene și al Guvernului Republicii Moldova (cu o durată de două luni în timpul verii) și cel finanțat din bugetul de stat (cu o durată de trei luni). Programul de stagiu comun al UE și Guvernului Republicii Moldova este acoperit din fonduri europene.

Informații detaliate despre programe sunt disponibile la www.eu-advisers.md/intersnhip și www.stagii.gov.md.

Dosarele de concurs la Programul comun vor include un CV și o scrisoare de motivare, depuse la stagii@eu-advisers.md până pe 15 mai.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.