VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Israel a lansat, azi-dimineața, un atac cu rachete asupra teritoriului Iranului

În dimineața de 19 aprilie, Israelul a lansat un atac cu rachete asupra teritoriului iranian, a declarat un înalt oficial american pentru ABC News. Potrivit agenției iraniene Fars News, primele explozii au avut loc în orașul Kakhjavaristan din nord-estul provinciei iraniene Isfahan. Acest oraș este situat lângă Aeroportul Isfahan și baza a 8-a Shekari a Forțelor Aeriene ale Armatei Iraniene.

Mai mulți oficiali iranieni au confirmat pentru The New York Times că o bază militară a fost atacată. Demnitarii au evitat să spună ce țară a efectuat atacul.

În urma atacului, autoritățile iraniene au suspendat zborurile pe mai multe aeroporturi, inclusiv Teheran, Isfahan și Shiraz.

Cu o zi înainte, în 18 aprilie, Israelul a avertizat Statele Unite despre planurile de a lovi Iranul, a declarat un oficial american pentru CNN. Washingtonul nu a susținut acțiunile Israelului, iar Pentagonul a refuzat să comenteze informațiile despre un atac israelian.

Escaladarea conflictului dintre Iran și Israel a început după ce Israelul a lovit consulatul iranian din Damasc, Siria, pe 1 aprilie. Ca urmare, 13 persoane au fost ucise, inclusiv generalul de brigadă al Corpului Gărzii Revoluționare Islamice, Mohammad Reza Zahedi.

Iranul a răspuns pe 14 aprilie cu primul său atac direct cu rachete asupra teritoriului israelian. În timpul atacului aerian, Teheranul a tras 170 de drone, peste 30 de rachete de croazieră și peste 120 de rachete balistice.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.