VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bunuri în valoare de peste 6 mln. de lei, printre care 6 automobile, inclusiv un Ferrari, puse sub sechestru de CNA

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA informează că a emis ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de peste 6,6 milioane de lei săptămâna trecută. Printre acestea se numără o încăpere locativă și 6 mijloace de transport.

Mai exact, este vorba despre un Mercedes-Benz (anul fabricației 2018), un Ferrari (2016), un Audi S3 (2016), o Toyota prius (2021), un Can-am Maverick X3 ( 2017) și un Renault megane (2016).

La moment, ARBI are în examinare 101 de delegații, pe 72 de cauze penale, în privința a 143 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 12 expertize judiciare, dintre care 5 criminalistice și 7 IT, în procedură fiind alte 52 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au propus pentru transmitere în judecată 7 cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 414 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 35 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 16 rapoarte de expertiză și 7 avize. La moment, se lucrează pe 48 de materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 4 analize operaționale, alte 102 de studii sunt în procedură, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 106 de caziere de integritate.

Direcția educație anticorupție a desfășurat 13 activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție pentru angajații Serviciului de Informații și Securitate, Serviciului Vamal, Inspectoratului General al Poliției și Căii Ferata din Moldova.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 22 de apeluri. Totodată, 1466 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului.

Potrivit CNA, în prezent în penitenciarele Centrului se află 5 persoane.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.