VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Boris Johnson a anunţat miercuri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Premierul britanic în exerciţiu Boris Johnson a anunţat miercuri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 66 de milioane de dolari, în timpul unei vizite surpriză pe care o efectuează la Kiev, unde a spus că armata ucraineană ”poate şi va câştiga” războiul împotriva Rusiei, relatează CNN.

Londra a descris acest nou pachet drept ”un pas înainte pentru capabilitatea curentă a Ucrainei, care-i îmbunătăţeşte abilitatea de ţintire defensivă şi supravegherea pe rază lungă”, potrivit unui comunicat al Downing Street.

Pachetul cuprinde 200 de drone de ultimă generaţie şi muniţii ghidate care ”vor permite Ucrainei să urmărească şi să ţintească mai bine forţele invadatoare ruse”, se arată în acelaşi text.

Ajutorul militar include şi 850 de micro-drone Black Hornet lansate manual şi care sunt ”special concepute pentru a fi folosite în oraşe şi sate şi sunt desfăşurate pentru a detecta forţele inamice care se apropie”, precizează guvernul de la Londra.

Johnson a spus că a venit în Ucraina ”pentru a transmite mesajul că Regatul Unit este cu voi (cu ucrainenii) şi va fi cu voi în zilele şi lunile următoare”.

Potrivit Downing Street, în timpul acestei vizite, efectuate de Ziua Independenţei Ucrainei, Boris Johnson şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au discutat şi despre ”provocările iernii care vine” pentru Ucraina, la şase luni de când a început agresiunea rusă contra acestei ţări.

Boris Johnson a demisionat luna trecută, succesorul lui va fi anunțat pe 5 septembrie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.