VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cazul Dodon: Ședința de judecată, amânată pentru săptămâna viitoare

Ședința de judecată în privința fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost amânată pentru săptămâna viitoare. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de magistrații de la Curtea de Apel Chișinău, la solicitarea apărătorilor acestuia.

Într-un comunicat remis presei, Procuratura Anticorupție menționează că în cadrul ședinței de judecată apărătorii fostului șef de stat au solicitat termen pentru a lua cunoștință cu recursul acuzării, și au invocat că pleacă în concediu de odihnă pentru câteva zile.

”În contextul examinării acestui demers al apărării, procurorul de caz a insistat pe continuarea examinării recursului în ședința de astăzi, menționând că pentru a oferi posibilitatea părții apărării să ia cunoștință cu recursul formulat, este suficient și o oră.
Magistrații care examinează recursurile au decis să admită solicitarea avocaților și au amânat examinarea pentru luni, 29 august 2022, începând cu ora 13.00 min”, subliniază PA.

Amintim că, prin încheierea magistraților Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana din 18 august 2022, s-a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile, în privința fostului șef de stat, Igor Dodon.

Procurorul de caz a contestat cu recurs decizia primei instanțe considerând că partea dispozitivă a deciziei nu corespundea motivării expuse în partea descriptivă de către judecătorul de instrucție. Prin urmare, procurorul de caz, a solicitat magistraților de la apel prin recursul formulat de a aduce în concordanță partea dispozitivă cu cea motivatorie.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a fost reținut pe 24 mai 2022 pentru 72 de ore, pe patru capete de acuzare, printre care trădare de patrie, corupție și îmbogățire ilegală.

Ulterior, judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul acestuia, bănuit în dosarul de îmbogățire ilicită, drept complice, a fost arestat în Penitenciarul nr. 13.

Igor Dodon a respins toate acuzațiile care i s-au adus și a declarat că poate proba fiecare sumă de bani care a fost ridicată de procurori din casa sa, acestea fiind legal acumulate din salariu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.