VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Biden a semnat documentul de ratificare a aderării Suediei și Finlandei la NATO

Preşedintele SUA, Joe Biden a parafat ratificarea de către Statele Unite a aderării Suediei şi Finlandei la NATO.

Cele două ţări nordice vor fi „aliaţi puternici, fiabili şi dotaţi cu importante capacităţi” integrând alianţa militară dominată de Statele Unite, a declarat preşedintele Joe Biden în cursul ceremoniei de semnare, care a avut loc marți, 9 august, la Casa Albă.

Biden a declarat că preconizata intrare a celor două țări nordice în alianță, odată ce vor primi acordul tuturor celor 30 de membri, va fi „un moment de cotitură” pentru NATO și „pentru o mai mare securitate și stabilitate nu numai în Europa și în Statele Unite, ci și în întreaga lume”.

Prin invadarea Ucrainei, preşedintele rus, Vladimir Putin, „a spulberat pacea şi securitatea în Europa”, a afirmat Joe Biden. „Putin credea că ne divizează. A cules, dimpotrivă, ceea ce nu a vrut”, a subliniat preşedintele american.

Joe Biden a făcut din restabilirea relaţiilor transatlantice, o prioritate a politicii sale externe. NATO face parte din „bazele securităţii” Statelor Unite, a subliniat el.

Liderul administraţiei de la Washington a salutat, de asemenea, faptul că aceste două ţări au „instituţii democratice puternice” şi armate solide care vor întări NATO.

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, preşedintele Joe Biden le-a telefonat marţi omologului său finlandez, Sauli Niinisto, şi premierului suedez, Magdalena Andersson, felicitându-i pentru acest „pas în plus” spre aderarea lor la NATO,

Până în prezent, 23 de ţări membre au ratificat protocoalele de aderare din cele 30 necesare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.