VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia interzice importul produselor agricole din majoritatea raioanelor Moldovei

Federația Rusă interzice, începând cu 15 august, importul de produse agricole din aproape toate raioanele Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Rosselhoznadzor, instituția care monitorizează calitatea produselor alimentare în Federația Rusă.

„Motivul interdicției a fost detectarea repetată a obiectelor de carantină periculoase în produsele moldovenești care intră pe teritoriul Rusiei, despre care partea moldovenească a fost informată în mod repetat”, au declarat reprezentanții Rosselhoznadzor, citați de agenția rusească Ria Novosti.

Ar fi vorba despre dăunători depistați în produsele moldovenești, iar interdicția urmează să „apere țara de pătrunderea unor astfel de organisme”.

Rosselhoznadzor a inclus pe lista neagră următoarele raioane: Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fășelti, Florești, Glodeni, Hâncești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocnița, Orhei, Rezina, Râșcani, Sângerei, Soroca, Strășeni, Șoldănești, Ștefan Vodă, Taraclia, Telenești și Ungheni. De asemenea, interdicțiile se referă și la municipiile Chișinău și Bălți, dar și UTA Găgăuzia.

Publicația rusească precizează că în 2022, Moldova a exportat 168 de mii de tone de produse agricole, iar cele mai multe au fost mere, prune, struguri și cireșe. Potrivit Rosselhoznadzor, pe parcursul anilor 2021 și 2022, în produsele moldovenești s-ar fi depistat de 93 de ori 11 tipuri de dăunători.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.