VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

BERD va oferi R. Moldova un împrumut de 25 de milioane de euro

Țara noastră va beneficia de un împrumut de 25 de milioane de euro, oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Banii urmează să fie folosiți pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide.

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor și semnarea unui acord în acest sens.

Împrumutul va fi folosit pentru realizarea infrastructurii de management a deșeurilor solide, achiziționarea echipamentelor și utilajelor pentru transport, sortare, reciclare, compostare în mai multe raioane din țară: Ungheni, Nisporeni, Călărași, Edineț, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Cahul, Cantemir, Taraclia și autoritățile locale ale UTA Găgăuzia.

Lucrările se vor desfășura în cadrul proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, care urmează a fi implementat în perioada 2023-2027.

Împrumutul în valoare de 25 de milioane de euro are un termen de valabilitate de 15 ani, care include și perioada de grație de patru ani.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.