VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

”Bazar diplomatic” la Bruxelles, un eveniment inedit ce va reuni artiști și meșteri din România și Republica Moldova

Artiști, creatori, scriitori și meșteri populari din România și Republica Moldova se vor reuni în acest weekend la Bruxelles, în cadrul primei ediții a Bazarului diplomatic. Evenimentul inedit, ce va fi organizat de ambasadele României și Moldova de la Bruxelles, are drept scop promovarea unor produse și mărci consacrate realizate manual sau semi-industrial.  

Târgul va promova conceptul de ”slow movement”, prezentând produse unice, personalizate, realizate în acord cu principiile de respectare a mediului, a ciclurilor naturale, a biodiversității și autenticității.   

Bazarul diplomatic va reuni artiști din domeniul muzicii, artei plastice, filozofiei și literaturii. De exemplu, categoria slow music va fi reprezentată de Martina Meola, cea mai tânără elevă a Conservatorul de Muzică „Giuseppe Verdi” din Milano, și Laura Dos Santos, o studentă din Bruxelles îndrăgostită de cântecele Mariei Tănase. Multe din secretele picturii vor fi dezvăluite de artistele Anca Medrea, Maria Mincu și Cezarea Kolesnik, iar la capitolul Slow reading, literatura românească și limba română vor fi onorate în prezența unor ilustre scriitoare din România și Republica Moldova – Lilia Calancea, Emilia Ivancu, Radmila Popovici și Dora Alina Romanescu.

Târgul va fi deschis atât reprezentanților comunității din România și din Republica Moldova, cât și publicului larg belgian, în zilele de 13, 14 și 15 mai, între orele 10.00 – 19.00, în Sala de Marmură a Universității Libere din Bruxelles.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.