VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Avocații americani renunță să-l mai apere pe Ilan Șor în instanțele de judecată

Compania de avocatură americană „Dechert” anunță că renunță să-l mai apare în instanțele de judecată pe fugarul Ilan Șor urmare a sancțiunilor care i-au fost aplicate de autoritățile americane, informează Reporter.london.

„Dechert” este o companie de avocatură americană cu o serie de probleme de reputație, dar și juridice de ambele părți ale Atlanticului. Este acuzată de fraudă și spălare de bani, acuzații similare cu cele de care ar fi trebuit să-l apere pe Șor și pe care ambele părți le neagă.

Compania de avocatură, a avut nevoie de câteva zile înainte ca sancțiunile să intre în vigoare și după o recomandare oficială din partea legislatorilor americani în cadrul influentei Comisiei pentru Afaceri Externe din iulie, ca SUA să-l sancționeze pe Șor alături de alți doi oligarhi moldoveni răuvoitori, dintre care unul, Vladimir Plahotniuc, care este de asemenea, suspectat că a beneficiat de infracțiuni financiare devastatoare și de corupție în Moldova și se ascunde în străinătate. Plahotniuc a fost sancționat de SUA alături de Șor”, se arată în mesajul companiei citat de reporter.london.

Departamentul Trezoreriei al Statelor Unite ale Americii a impus sancțiuni împotriva fostului președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, și al liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor.

Includerea în listă a persoanelor sancționate înseamnă că orice active din proprietatea lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, care se află în SUA, sunt blocate și trebuie raportate către Biroul de control ale activelor străine al Trezoreriei americane.

Amintim că la finele lunii octombrie, ex-liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, și liderul Partidului Șor, Ilan Șor, precum și mai multe persoane din anturajul acestora au fost incluși în lista de sancțiuni a SUA. Astfel, după impunerea de sancțiuni de către Departamentul Trezoreriei Statelor Unite, orice active și interese aflate în proprietatea acestora, din SUA, au fost blocate.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.