VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Constantin Borosan: Infrastructura energetică a Ucrainei este ținta atacurilor Rusiei și ne așteptăm să mai avem deconectări la curentul electric

Infrastructura energetică a Ucrainei este ținta atacurilor Rusiei și ne așteptăm să mai avem deconectări la curentul electric. O spune Constantin Borosan, secretar de stat în domeniul energetic în cadrul ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Constantin Borosan, a explicat că R. Moldova nu poate stoca curent electric.

Depunem efort pe toate dimensiunile ca să accesăm surse alternative de energie și dacă în cazul gazelor naturale am fost puternic afectați anul trecut, am fost prima țară de pe continentul european afectată de comportamentul Gazprom. Pe partea de gaze naturale ne-am asigurat din surse alternative, dar pe partea de energie electrică lucrurile stau un pic diferit. Un moment tehnic este că energia electrică nu poate fi stocată. Cât se produce atât și se consumă, aceasta și reprezintă echilibrul sistemului energetic. Atunci când sursele de generare nu acoperă consumul, apar situații de acest gen, când consumatorii sunt deconectați de la curentul electric”, a explicat Constantin Borosan.

Amintim că astăzi, la ora 14:23 s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc. Astfel, mai multe localități din Republica Moldova au rămas în beznă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.