VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Autorizațiile pentru construcția caselor și blocurilor, în scădere cu 2%

Statul a eliberat, anul trecut, 3400 de autorizații de construcție. Cele mai multe acte permisive, 2300 la număr, au fost oferite pentru ridicarea clădirilor rezidențiale, în special case și blocuri. Cifra este cu 2,1% mai mică decât în 2022. În schimb, autorizațiile pentru construcția clădirilor nerezidențiale au crescut cu 6,3% și au ajuns la cifra de 1200.

Datele Biroului Național de Statistică arată că, în profil regional, cel mai mult numărul autorizațiilor pentru clădirile rezidențiale a scăzut în Capitală, cu peste 15%, și în nordul țării, cu aproximativ 2%. În celelalte regiuni ale țării, autorizațiile au fost în creștere, în special în raioanele din centru – cu 20%.

În anul 2023, numărul autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri în mediul urban a crescut cu 1,8%, iar în mediul rural a scăzut cu 0,4% față de anul 2022.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.